23 April 2016 Nieuwe route rondom Rotterdam

Een nieuwe route gemaakt rondom Rotterdam en Dordrecht.

Vanuit Puttershoek naar de Heinenoordtunnel. Na de tunnel eerst langs de Oude Maas richting Poortugaal, Rhoon tot Hoogvliet. Natuurlijk alles over het fietspad en langs de golfbaan bij Rhoon. Bij Hoogvliet afbuigen in de richting Rhoon, maar nu over de dijken. Net buiten Rhoon richting Rotterdam. Aankomen bij de Groene Kruisweg, A15. Daar zijn we richting Charlois gegaan. Op de rand van de wijk Charlois afgebogen om onder andere langs de wijk Pendrecht door te rijden richting Barendrecht. Mooie brede fietspaden. Bij Barendrecht tot aan de A16 doorgereden, waar we af zijn gebogen richting Hendrik Ido Ambacht om daar de Brug over de Noord te nemen. Klein stuk doorrijden tot Papendrecht en daar rechtaf buigen om langs De Noord en de Beneden Merwede te rijden. Daar heb je mooi uitzicht over het water richting Dordrecht. Je kan dit blijven volgen. Wij zijn tot Sliedrecht gereden om daar de Spoorbrug over te gaan naar de Biesbosch. Normaal rijden we dan door de Biesbosch, maar deze keer een stuk rondom Dordrecht genomen. Ook dit was een goed te rijden stuk. Van Dordrecht zijn we via de Kiltunnel weer in de Hoeksche Waard aangekomen. Afgebogen via De Wacht naar Strijensas om een tussenstop te doen bij Eetcafé Nooitgedacht.

Na onze stop via de Buitendijk en Schuring naar Numansdorp en door naar Zuid-Beijerland. De Buitendijk wordt dit jaar ook versterkt, waardoor het voor dit jaar geen aanrader is om deze te fietsen. Er zit onder andere een stuk ‘kluunen’ in, onverhard en smalle stukken met betonplaten. Na Zuid-Beijerland zijn we afgebogen naar Klaaswaal om uiteindelijk langs de Binnenmaas weer terug naar Maasdam en Puttershoek te gaan.

Vandaag stond er een behoorlijk stevige wind, wat op de dijken en in de polder af en toe tot wat hilariteit leidde als je weggeblazen werd.

Groet van ons, RoMi